CARRIÈRESWITCH? WORD BASISSCHOOLLERAAR

Met de zij-instroom pabo, oftewel verkorte deeltijd-pabo, kun je je versneld omscholen tot basisschoolleraar, terwijl wij je opleiding betalen én je salaris krijgt voor de praktijkuren die je maakt tijdens dit leer-werk-traject. Ideaal, toch?

shoot low-2231 (2)
Intensieve en persoonlijke begeleiding

MET BETAALDE PABO-OPLEIDING OMSCHOLEN TOT BASISSCHOOLLERAAR

In ons traineeship basisonderwijs word je binnen drie jaar omgeschoold tot bevoegd basisschoolleraar. Dit houdt in dat je het zij-instroomtraject van de pabo (werken-leren) volgt, waarmee je na twee jaar je Bachelor of Education behaalt. Dit is een hbo-diploma, waarmee je bevoegd bent om alle basisschoolklassen les te geven. Hierna ga je in dienst bij een school, maar volg je wel nog een jaar van intensieve begeleiding en professionalisering vanuit ECHT Onderwijs. terwijl je volledig zelfstandig voor de klas staat. Zo helpen we je bij het maken van de cultuurswitch en stap naar volledige zelfstandigheid, en rusten we je uit voor een succesvolle toekomst in het onderwijs.

WAAROM ZIJ INSTROMEN IN HET BASISONDERWIJS VIA ECHT ONDERWIJS?

 

“We hire character & train skills” – wij selecteren niet op basis van eerdere ervaring, maar kijken naar jouw potentie voor het onderwijs en wat je meebrengt het klaslokaal in. Maar via ons zij-instromen betekent méér: bovenop de deeltijd-pabo sta je vanaf dag één voor de klas op een school die wij voor je vinden, zodat je niet zelf hoeft te zoeken naar zij-instroom basisonderwijs vacatures én je wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen. Daarnaast volg je ons additionele programma, waarmee je jezelf als onderwijsprofessional van de toekomst naar the next level tilt. We begeleiden je júist intensief wanneer het uitdagend wordt en laten je niet zomaar los.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

professionaliseren (1)

Professionalisering

succesvolle samenwerking (1)

Talentmanagement

vitaliteit (1)

Vitaliteit

De voordelen voor jou

 

shoot low-2553

IN HET KORT

 
tick_icon_Studeren

Geen studieschuld, wél salaris

tick_icon_Studeren

Toegang tot een landelijk onderwijsnetwerk


tick_icon_Studeren

Tegelijkertijd leren, werken en maatschappelijke impact maken


tick_icon_Studeren

Versneld een erkende lesbevoegdheid halen


tick_icon_Studeren

Flexibele leerroute, zodat je stapsgewijs een soepele overgang maakt


tick_icon_Studeren

Intensieve persoonlijke begeleiding van je eigen talentmanager


tick_icon_Studeren

Uitgebreid additioneel programma o.a. bestaande uit persoonlijk leiderschap


tick_icon_Studeren

Baangarantie in de Randstad

 
netwerk

1. UITGEBREID NETWERK

Wij zijn jouw ingang in het basisonderwijs, een wereld die je normaal gesproken niet zo makkelijk binnenkomt. ECHT Onderwijs biedt jou toegang tot een uitgebreid netwerk van scholen.

centraal

2. JIJ STAAT CENTRAAL

Onze focus ligt op jou als (onderwijs)talent. Wij zorgen dat jij vanuit jouw kennis en ervaring het onderwijs kan verrijken. Daarom bieden we je ook de kans om eerst betaald te ontdekken of het onderwijs bij je past.

succesvolle samenwerking (1)

3. MÉÉR DAN EEN STUDIE

Bij ECHT Onderwijs krijg jij persoonlijke en intensieve begeleiding op maat door mensen die jou en het onderwijs snappen én die praktijk en theorie, samen met jou, aan elkaar verbinden.

ERVARINGEN VAN ZIJ-INSTROMERS IN HET BASISONDERWIJS

FAQ ZIJ-INSTROOM BASISONDERWIJS

Wat is zij-instromen in het basisonderwijs?

Zij-instromen betekent dat je vanuit een andere sector, beroep of achtergrond het basisonderwijs ingaat door tegelijkertijd te werken en te leren. Zo word je in korter tijdsbestek dan bij de normale lerarenopleiding omgeschoold tot leerkracht. Dit is een pittig traject, maar met de juiste begeleiding zeker te doen voor professionals die gemotiveerd zijn om het onderwijs in te gaan en al (enkele jaren) werkervaring hebben.

Hoe word je zij-instromer in het basisonderwijs?

Er zijn meerdere zij-instroomtrajecten voor het basisonderwijs, bijvoorbeeld van pabo-opleidingen, basisscholen en schoolbesturen zelf en organisaties zoals ECHT Onderwijs. Belangrijk is dat je goed onderzoekt welk omscholingstraject bij jou als persoon en jouw situatie past, zodat je de grootste kans op succes hebt. Wil je het zij-instroomtraject tot basisschoolleraar via ECHT Onderwijs volgen? Dan moet je 1) in het bezit zijn van een hbo-diploma, 2) het informatiepakket hebben doorgenomen en 3) een voor beide kanten positief oriëntatiegesprek hebben gehad met een van onze candidatemanagers. Is dat het geval, dan nodigen we je uit te solliciteren.

Wat verdient een zij-instromer in het basisonderwijs?

Het salaris dat je als zij-instromer basisonderwijs krijgt is afhankelijk van de organisatie waarmee je omschoolt. Bij ECHT Onderwijs krijg je vanaf het moment dat je start met werken in de praktijk betaald als onderwijsondersteunend personeel volgens de CAO primair onderwijs in schaal 7. Je salaris gaat omhoog zodra je zelfstandigheid voor de klas toeneemt, en wanneer je je pabo-diploma haalt schalen we je in als startbekwaam leraar basisonderwijs in schaal L10. Na het afronden van het zij-instroomtraject kom je in dienst van een school(bestuur) en word je daar afhankelijk van jouw situatie CAO- en marktconform ingeschaald.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Meer weten? Vraag gratis ons informatiepakket aan

Ben je enthousiast over ons zij-instroomtraject tot basisschoolleraar, maar wil je graag meer weten over de precieze inhoud, onze selectiekaders en de sollicitatieprocedure? Vraag dan het vrijblijvende digitale informatiepakket aan, waarmee je aan de hand van korte video’s op een laagdrempelige manier meer komt te weten over ons traineeship basisonderwijs. Let op: ontvang je geen mail? Check dan je spam.