ECHT IMPACT MAKEN? WORD MBO-DOCENT

Ga aan de slag middels een opdracht in het onderwijs en haal tegelijkertijd versneld je pedagogisch didactisch getuigschrift, oftewel je lesbevoegdheid tot mbo-docent. Via ECHT Onderwijs ga je direct aan de slag vanuit je (vak)specialisme, en help je studenten in de beroepspraktijk. Jouw ervaring maakt de lesstof interessant en relevant!

 

Voor wie?

Ben jij een professional uit het bedrijfsleven met enkele jaren beroepservaring, heb je een afgeronde hbo-opleiding én wil jij als vakkracht/specialist aan de slag in het onderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Low Res (135 of 198)
Low Res (80 of 198)

HYBRIDE DOCENT WORDEN MET PDG-TRAJECT

Je kunt als mbo-docent, afhankelijk van je achtergrond en of er een geschikte leer-werk-plek is, aan de slag in allerlei vakgebieden zoals Nederlands, Engels, zorg en welzijn, economie en handel, media, techniek of ICT. Wat past bij jou? We denken graag met je mee. De erkende pdg-opleiding om je pedagogisch didactisch getuigschrift te halen en te mogen lesgeven in het mbo duurt 1,5 jaar, maar ons totale traineeship duurt twee jaar. Wij laten je namelijk niet los zodra je je lesbevoegdheid mbo-docent haalt, maar helpen je júist daarna om jouw zij-instroom in het mbo zo goed mogelijk te laten verlopen. Na deze twee jaar ga je aan de slag bij een ROC uit ons netwerk of solliciteer je binnen het mbo. Het mooie aan een pedagogisch didactisch diploma is dat dit goed te combineren valt met andere werkzaamheden, en je dus kunt kiezen of je een volledige carrièreswitch maakt of hybride docent wordt en dus parttime lesgeeft naast een andere baan.

WAAROM VIA ECHT ONDERWIJS Aan de slag?

 

“We hire character & train skills” – wij vragen niet of je al onderwijservaring hebt, maar kijken naar jouw potentie voor het onderwijs en wat je meebrengt het klaslokaal in. Daarbij volg je ons additionele programma, waarmee je jezelf als onderwijsprofessional van de toekomst naar the next level tilt. Je eigen talentmanager begeleidt je intensief gedurende het hele traineeship, maar bóvenal wanneer het uitdagend wordt. We laten je niet zomaar los, dus je staat er niet alleen voor. Ons traineeship is doordacht opgebouwd uit de volgende vier bouwstenen: 

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

professionaliseren (1)

Professionalisering

succesvolle samenwerking (1)

Talentmanagement

vitaliteit (1)

Vitaliteit

De voordelen voor jou

 

portrait low-4681

IN HET KORT

 
tick_icon_Studeren

Geen studieschuld, wél salaris

tick_icon_Studeren

Toegang tot een landelijk onderwijsnetwerk


tick_icon_Studeren

Tegelijkertijd leren, werken en maatschappelijke impact maken


tick_icon_Studeren

Versneld een erkende lesbevoegdheid halen


tick_icon_Studeren

Flexibele leerroute, zodat je stapsgewijs een soepele overgang maakt


tick_icon_Studeren

Intensieve persoonlijke begeleiding van je eigen talentmanager


tick_icon_Studeren

Uitgebreid additioneel programma o.a. bestaande uit persoonlijk leiderschap


tick_icon_Studeren

Baangarantie in de Randstad

 
netwerk

1. UITGEBREID NETWERK

Wij zijn jouw ingang in het basisonderwijs, een wereld die je normaal gesproken niet zo makkelijk binnenkomt. ECHT Onderwijs biedt jou toegang tot een uitgebreid netwerk van scholen.

centraal

2. JIJ STAAT CENTRAAL

Onze focus ligt op jou als potentieel (onderwijs)professional. Én op de kennis en expertise die jij vanuit jouw vak en werkervaring meebrengt naar het klaslokaal.

succesvolle samenwerking (1)

3. MÉÉR DAN EEN STUDIE

Bij ECHT Onderwijs krijg jij persoonlijke en intensieve begeleiding op maat door mensen die jou en het onderwijs snappen én die praktijk en theorie, samen met jou, aan elkaar verbinden.

ERVARINGEN VAN andere ZIJ-INSTROMERS in het onderwijs

FAQ ZIJ-INSTROOM Mbo

Wat is een pdg-opleiding?

Pdg staat voor pedagogisch didactisch getuigschrift en is als het ware een pedagogisch didactisch diploma waarmee je mag lesgeven in het middelbaar beroepsonderwijs. Deze korte opleiding van ongeveer 1,5 jaar is erop gericht jou de handvatten aan te reiken die je nodig hebt om jouw kennis van de beroepspraktijk zelfverzekerd over te kunnen brengen op mbo-studenten. Je krijgt dus geen vakinhoudelijke scholing, maar leert puur hoe je constructief lesgeeft aan de hand van pedagogische en didactische handvatten. Omdat je als docent van ‘buiten’ het onderwijs in komt en tegelijkertijd leert en werkt, wordt dit ook wel een zij-instroomtraject genoemd.

Hoe kan ik mijn pdg halen?

Er zijn meerdere aanbieders van pdg-opleidingen en zij-instroomtrajecten tot mbo-docent, bijvoorbeeld bij onderwijsinstellingen, ROC’s (afkorting voor regionaal opleidingencentrum) of mbo-colleges en organisaties zoals ECHT Onderwijs. Belangrijk is dat je goed onderzoekt welk omscholingstraject bij jouw situatie en wensen past, zodat je de grootste kans van slagen hebt. Wil je via ECHT Onderwijs mbo-docent worden? Dan moet je 1) in het bezit zijn van een hbo-bachelor en relevante (werk)ervaring in een bepaald vakgebied, 2) het informatiepakket hebben doorgenomen en 3) een voor beide kanten positief oriëntatiegesprek hebben gehad met een van onze zij-instroomadviseurs. Is dat het geval, dan nodigen we je uit te solliciteren.

Wat zijn de kosten van een pdg-opleiding?

De kosten van een pdg-opleiding verschillen per aanbieder. Als je kiest om je pdg via ECHT Onderwijs te halen, is dit voor jou helemaal gratis. Sterker nog, je krijgt vanaf dag één salaris voor de uren die je in de praktijk op een school werkt. Je start met een salaris dat overeenkomt met de salarisschaal LB1 van de onderwijs-CAO mbo, en dit gaat tijdens het traineeship omhoog naar LB2 zodra je zelfstandigheid voor de klas toeneemt, je inmiddels meer ervaring hebt opgedaan met lesgeven en je je pdg haalt. Na het afronden van het traineeship solliciteer je bij een ROC en word je daar, afhankelijk van jouw situatie, CAO- en marktconform ingeschaald.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Op dit moment hebben wij helaas geen startplekken binnen het mbo

Mogelijk starten we in de toekomst weer met nieuwe klassen binnen het omscholingstraject tot mbo-docent. Als eerste op de hoogte zijn? Laat dan hier je gegevens achter en we mailen je meteen zodra het zover is.

 

Meer weten over onze andere trajecten? Klik hier.